Copyright © 2011 - 2014 Mustache Media | Webbureau te Harderwijk . Home . Over Ons . Diensten . Werk . Artikelen . Contact . Partners

Google Easter Eggs

Google Paaseieren

Iedereen kent Google wel, Google is de meest gebruikte zoekmachine op het internet. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van de zoekmachine om bij hun gewenste resultaat terecht te komen.

Wat veel mensen niet weten is dat Google het leuk vindt om Easter Eggs (Paaseieren) te verstoppen. Voor Google is het een traditie geworden om de gebruiker te verrassen met iets nieuws op hun website. Zo wordt bijna elk jaar met 1 april wel een grap uitgehaald. Maar ook leuke tijdelijke acties, zoals het spelen van Pokemon op Google Maps! Dit bleek echter ook weer om een 1 april grap te gaan maar voor de gebruiker was het erg leuk.

[toc]

Google trucs

Zoals hierboven al gezegd heeft Google de Easter Eggs toegevoegd om de gebruiker te vermaken en te verrassen. Het is voor Google gebruikelijk om bij een speciaal evenement de afbeelding die boven de zoekmachine staat te veranderen. Vaak is dit een mooi kunstwerk. Deze afbeeldingen van Google worden de Google Doodles genoemd. Deze Google Doodles zijn het meest opvallende voor gebruikers, echter zijn de Easter Eggs wat lastiger te vinden. Op het internet gaat al een tijd een lijst rond van alle Google Easter Eggs maar wij hebben toch de leukste er even uitgehaald.

do-a-barrel-rollDo a barrel roll

Als je bij Google in de zoekbalk “do a barrel roll” of “Z or R twice” intyped, draait de zoekpagina een rondje. Na dit rondje stopt de zoekpagina zoals voorheen en kan er weer normaal gebruik worden gemaakt van de Google zoekresultaten.

google-pagina-kantelen-artikelTilt

Je kan de zoekpagina van Google laten kantelen door in de zoekmachine “tilt” of “askew” te typen.

 

 

zerg-rushZerg Rush

Google heeft ook een spelletje verstopt. Als je in de zoekmachine “zerg rush” intikt verschijnen er bovenaan rode O’s. Deze O’s gaan alle zoekresultaten opeten, door erop te klikken verdwijnen ze. Er komen er steeds meer. Nadat je Game-Over bent heb je de mogelijkheid om je score te delen of om het spelletje nog is te spelen. Erg handig om je muis-behendigheid te verbeteren!

build-with-chrome3D LEGO objecten bouwen

Was je vroeger al zo’n fan van LEGO? Tegenwoordig hoef je de huiskamer niet te gebruiken om alle steentjes uit te leggen. Via Build with Chrome kan je digitaal creaties maken met jouw favoriete LEGO blokken.

reizen-met-een-draak-artikelSnowdon en Brecon Beacons

In Google Maps kan je heel gemakkelijk een route beschrijving tonen, dit is een erg handige tool die laat zien hoe lang je over een specifieke reis doet. Ook laat Google zien of het openbaar vervoer sneller voor je is. Blijkbaar is er in Engeland een draak opgedoken, als je in Google Maps de routebeschrijving laat tonen van Snowdon naar Brecon Beacons krijg je de optie om met een draak te reizen.

Google Images spel

Google Images is handig als je naar een afbeelding zoekt, vaak worden honderden resultaten getoond. Maar als je naar de zoekterm “Atari Breakout” zoekt zul je zien dat de afbeeldingen verdwijnen en het oude spelletje begint.

atari-breakout

Conclusie

Google vind het leuk om hun gebruikers te verrassen. Als je eenmaal weet dat deze trucjes zijn verstopt is het ook leuk om ze te ontdekken. Echter is het wel zo dat de meeste Easter Eggs bekend worden gemaakt of worden gelekt vanuit Google. Google heeft het principe van de Easter Eggs afgekeken van Microsoft Windows die dit in Windows 95 al had. Echter pakt Google het toch beter aan en zijn de Easter Eggs van Google een stuk populairder. Wat heb je aan deze Easter Eggs? Eigenlijk helemaal niks, maar het is altijd leuk om te zien dat een groot bedrijf als Google zulke grapjes graag uithaalt met hun gebruikers.